Att tänka på vid badrumsrenovering

Att renovera ett badrum är ingen liten uppgift. Tillsammans med renoveringar som takbyte och dränering kan de räknas till en av de stora ingreppen man kan göra. Med rätt planering och budget går det dock lättare att ro projektet i hamn.

En av de stora renoveringarna

VVS-renoveringar är en av de stora åtgärder man kan göra i en bostad. När det kommer till hus är det takbyte och dränering som når samma omfattning. Den som vill byta tak vet att det kan vara väl värt att hitta en bra takläggare för att få jobbet gjort på rätt sätt. Vill man byta tak i Uppsala får man bra pris hos Villaexperten. Där lämnas dessutom en offert inom 48 timmar. Ett takbyte är lika omfattande som en badrumsrenovering, så man bör inte utföra dem samtidigt. Dräneringsarbete kan utföras samtidigt om det kommer på inrådan av de som utför badrumsrenoveringen. En badrumsrenovering ska alltid utföras av certifierade hantverkare. Att anlita en VVS-montör är ett viktigt val, och man bör välja någon med goda referenser. Ett felaktigt monterat badrum kan bli dyrt när skadorna uppstår längre fram.

Att tänka på vid badrumsrenovering

Man bör sätta en budget och hålla sig till den planen. Det kommer förmodligen kosta mer än man tror så en liten marginal är bra att ha. Planerar man rätt kan en del pengar sparas in. Man bör ha klart för sig var dörren ska vara placerad, om den flyttas, och se över att det fungerar med inredning som exempelvis toalettstolen. Man bör se efter vilka behov man har av ett badrum och planera inför dessa. Passar allting in i rummet? Även i ett badrum finns en viss stil och genom att skapa en moodboard, där man sätter upp bilder med inspiration, kan man hitta sin egen stil. Ska allt gå i svart eller vill man ha ett klassiskt vitkaklat badrum?

Övrigt att tänka på vid nytt badrum

En av de saker många glömmer är att ett badrum gärna får vara lättstädat och upplyst. Det finns många sätt att inreda sitt badrum på för att få det just lättstädat. Använder man ett badkar kan det vara utan front, en toalett kan vara vägghängd, fogar kan vara smutsavvisande. Här är en checklista för när man ska planera sitt nya badrum:

  • Porslin kan komma från olika tillverkare.
  • Tänk på att spegeln inte ska vara bredare än handfatet under.
  • En bra belysning i badrummet är viktigare än man tror.
  • När det kommer till WC kan man välja mellan en som står direkt mot golvet eller en vägghängd.
  • Vill man ha en handdukstork kan man även där se över vilken design den ska ha.

Leave a Comment

mts_howto