Att anlita en VVS-montör

Om olyckan är framme, och man behöver en VVS-montör som reparerar exempelvis en läcka eller något annat problem med ens vatten, värme eller ventilation, är det lätt att drabbas av panik och välja första bästa som man får kontakt med. Om möjligt ska man dock överväga en stund innan man anlitar en VVS-montör.plumber-1664062_960_720

Till att börja med är det nämligen viktigt att man väljer en VVS-montör som är auktoriserad enligt regelverket som finns i Branschregler Säker Vatteninstallation. Detta för att undvika exempelvis tillväxt av legionella-bakterier eller andra säkerhetsrisker. En annan aspekt är den ekonomiska; genom att ta sig tid och jämföra offerter från flera olika VVS-montörer kan man spara hundralappar, om inte tusenlappar, beroende på hur stor reparation det handlar om. När man så till slut har hittat en VVS-montör som man litar på, är det viktigt att skriva avtal om det arbete som ska utföras, så att både en själv och VVS-montören är överens.

Om du känner att du har svårt att ha råd med en extra utgift som att anlita en VVS-montör, kan det vara en bra idé att se över din ekonomi. Du kan till exempel kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla dina lån till bättre villkor, så att kostnaderna för räntebetalningarna blir mindre. De pengarna kan du då istället lägga på välbehövda VVS-reparationer.

Leave a Comment

mts_howto