Starta en VVS-firma

Om du är en nyutbildad VVS-montör som känner att du inte vill vara i beroendeställning till någon annan, utan vill ha kontroll själv över dina arbetstider, din lön och din semester, är lösningen att starta din egen VVS-firma.

iron-1039484_960_720Att starta ett företag börjar alltid med att du registrerar dig för F-skatt hos Skatteverket. Beroende på vilken bolagsform du har valt kan processen se något annorlunda ut, men i samtliga fall går det att få överskådlig information och tydliga riktlinjer på Verksamt, sidan där du också kan registrera dig. Det som kan vara svårt när det gäller just en VVS-firma är att det krävs ganska mycket material och utrustning till en början, vilket kräver att du har en stor ihopsparad budget. Även om du inte har några anställda och kan ha ditt hem som utgångspunkt (vilket sparar in kostnader för lokalhyra och allt möblemang som måste finnas där, som lunchrum för personal) måste du till en början åtminstone ha en bil att åka ut till kunder med, alla verktyg som krävs för att du ska kunna utföra sitt arbete, ett mindre lager med rördelar och annat material samt skrivare, dator och annan kontorsutrustning som behövs för att sköta den administrativa sidan av företaget.

Efter hand kommer förhoppningsvis din verksamhet och omsättning dock att ha ökat så mycket att du dels har fått igen pengarna du investerade inledningsvis, dels känner att det är dags att anställa personal som kan hjälpa dig med arbetsbördan. Det är inte svårare än att du måste registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket. Det som däremot kan vara betydligt svårare är själva rekryteringsprocessen, eftersom du dels måste hitta någon med rätt kompetens, dels någon som du kommer bra överens med, då ni kommer att arbeta nära varandra. Om du vill ha hjälp med rekryteringen kan du alltid kontakta ett rekryteringsföretag i Stockholm, till exempel Nextu. Med ny personal är du sedan redo att expandera din verksamhet, och förhoppningsvis bli kundernas förstahandsval i ditt område när det gäller VVS.

Leave a Comment

mts_howto