Inredningstips för badrum

Badrum och toaletter har de flesta hemma. Ibland har man bara en toalett, ibland flera och det förekommer också att badrummet är avskilt från toaletten. Många badrum känns lite kalla och tråkiga, men det går faktiskt att ändra på den saken. Att inreda ett badrum behöver inte vara svårt eller dyrt.

Att hitta snygg badrumsinredning

Det är inte helt enkelt att hitta en snygg badrumsinredning som passar den stil man söker. Ett alternativ är att man frågar sin lokala VVS-firma om de har några bra kontakter, eller om de kan beställa hem den inredning man söker. Det kan vara kranar, speglar, rör och mycket annat. Ett annat alternativ är att leta online hos https://rorfokus.se/ för att finna precis det du söker efter. Där finns ett rejält sortiment av både skåp, speglar och annat.

Välj rätt färger

Ett litet badrum utan fönster kan kännas ännu mindre om du lägger till mörka detaljer, eller använder mörk inredning. Det kan däremot fungera utmärkt i ett större badrum. Om du hyr ett hus eller en lägenhet kan du antagligen inte göra speciellt mycket åt badrummet som sådant, men du kan påverka inredningen. Handdukar, mattor och gardiner är sådant som ger ett helt annat intryck. Varför inte också lägga in en färgglad halkmatta i badkaret eller duschen. På så sätt minskar du också risken att du själv eller någon annan halkar och skadar sig.

Praktiskt och lättstädat

Ett badrum ska vara fräscht. Man ska kunna gå in där och göra vad man ska utan att bli äcklad. Intimprodukter, använda tops, servetter och liknande bör placeras i en soptunna omgående. Samma sak gäller från hår som rensats från hårborsten. Toalettstolen ska vara ren och så även golvet kring den. Att städa en toalett behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Du kan dessutom städa helt miljövänligt genom att använda produkter som såpa, ättika och citron. De här sakerna går också utmärkt att använda i resten av huset, och till tvätten.

Inredning som minskar risken för skador

Genom att använda en matta utanför duschen som suger upp vatten och sedan hängs upp på tork kan du undvika fuktskador och mögel. Det finns också en del annan inredning som har samma syfte. En bra tvålhållare gör att tvålen hålls där den ska och den riskerar inte att skapa fläckar, en snygg duschskrapa kan användas för att hålla duschdörrarna rena och halkskydd minskar risken att ramla.

Växter i badrummet

En annan sak som gör att badrummet känns mer hemtrevligt är växter i olika former. En del av dem renar dessutom luften. Det finns både små och stora växter, och vissa av dem gillar att stå i mörker. Om det inte finns något fönster på toaletten är det alltså ingen katastrof.

Leave a Comment

mts_howto