Utbilda dig till VVS-tekniker

Trots allt prat om vikten av akademiska utbildningar och fördjupade kompetenser i dagens ekonomi, finns det fortfarande goda möjligheter till bra jobb för skoltrötta ungdomar. Många av de grundläggande hantverksyrkena är goda exempel på detta. Snickare, elektriker och rörmokare tillhandahåller tjänster som kommer att vara under stor efterfrågan inom överskådlig framtid. Att bli VVS-tekniker är att ta sig an ett arbete som har stor betydelse för samhället. Utan fungerande värme, vatten och avlopp skulle inte särskilt mycket annat av våra vardagliga liv fungera. Vi tar idag dessa bekvämligheter så för givna, att vi lätt glömmer vilken kamp det varit genom mänsklighetens historia att etablera dem.

Inte bara det nödvändigaste

Som VVS-tekniker kan du dessutom hjälpa människor att förgylla vardagen. Utöver det allra nödvändigaste i form av rent vatten, värme under kalla årstider och fungerande avlopp, faller ju många trevliga och lite mer lyxiga bekvämligheter under VVS-paraplyet. Att installera badkar – antingen vanliga eller av jacuzzimodell – är ett exempel på hur rörmokare kan hjälpa sina kunder att unna sig något extra. Det gäller ju dock att man får de beställda varorna levererade innan man kan installera dem, vilket inte alltid händer i tid. Ett sjukhus som behövde byta ett badkar erfor nyligen detta, och först Efter ett års väntan är förlossningens badkar äntligen på plats. Så hur duktig du än är i ditt hantverk – se till att använda pålitliga leverantörer!

Ett viktigt jobb med ett oförtjänt rykte

Trots att VVS-teknikern gör så viktiga insatser för samhället råder det än idag vissa fördomar kring yrket. Dels att det skulle vara ett ovanligt smutsigt jobb, dels att arbetarna själva är lite slafsiga och oputsade. Sådana fördomar vägs dock upp av att VVS-tekniker har så gott som ständiga uppdrag och en bra lön. Och i alla de fall en rörmokare rycker ut till något akut problem, bemöts de garanterat av tacksamhet snarare än fördomar. Så efter endast ett års vidareutbildning kan du som har erfarenhet som VVS-montör eller liknande se fram emot en trygg anställning och god lönenivå. Det är garanterat något värt att titta närmare på!

Leave a Comment

mts_howto